result SPM!!!

Photobucket
ok.. debaran 21 Mac daa tamat daa..

pagi tadi about 10.30, pegi sekolah dengan ibu.. masuk dewan, terus ambek result.. tengok sliip...

ni ke result aku????

huwaa~~ serius sedih.. terok nye.. aku bagitaw ibu.. pelok ibu then nanges.. err.. ibu nanges jugak.. #sorry ibu :(

kawan kawan laen result giler super duper terbaekkk.. 11A, 10A, 9A... aku??? hmmm~

aku terus call shaz.. nak nanges taw tak?? sedih sangatt..  :(

tapi an, aku paling bengang bile de budak laki ni cakap kat aku camni..

"kau kan pandai, takkan dapat *A je"

ya Allah.. hina sangat ke result aku nieh?? rase nak nanges jee.. k fine! aku tak pandai macam korang semua.. tapi tak payah laa cakap macam tuu kan... aku terase giler kau taw tak??

paling aku terharuu kan, orang first yang call aku tanya pasal result.. siape?? jeng jeng jeng...


tu ah mamat uh.. abang aku.. #kau ade abang ke farah?? err.. okey, cousin aku.. yang terbaekk nye, dia call aku time dia dalam class.. excited bebeno nak taw result adek kesayangan dia an >,< 

then, aku call geng aku time form 3.. ok.. aku rase bodoh sangat.. result diorang sumpa power giler.. kenape aku tak dapat macam tu eh?? daa takde rezeki, redha jee laa kan? :)

lepas tu kitorang pusing satu sekolah carik cikgu..

jumpe cikgu Physics, Prof Sahlan..

"kenapa teruk sangat???"

yup!! physics aku teruk sangat.. sorry cikgu.. memang aku terkejut tengok result physics aku.. aku tak pernah dapat result physics seteruk ni tawuuu???  aku target lebih tinggi for physics, but dapat ni pulak.. sumpaa ni laa subjek yang paling aku kecewa sangat sangat sangat.. aku tak boleh nak terima result physics aku macam ni.. huwaaaa~

then jumpe cikgu add math, Puan Mariam..
sorry mama.. :( aku target add math aku lebih, tapi dapat kurang.. ibu pown terkejut tangok add math aku.. cian nye ibu~ sorry ibu

lepas tu jumpe cikgu BM, Dr Ghazali

"BM Raja tak dapat A+????"

sorry cikgu.. *tunduk*

tengah jalan jalan, jumpe kawan abang aku, budak form 6..

"Azian!! kau dapat bape??"

eh.. eh.. jangan lah panggil aku azian.. gonjeng taw tak?? :p

pusing pusing satu sekolah sampai pukul 1.30.. terbaekk ah.. lame kowt.. ibu tunggu sampai berakar bontot #farah please jangan lucah kat sini.. 

before balek, last snap pic kat skolah.. iloveTEDA :p

ni ros sharina.. kite selalu nanges kat dia... >,<
qyla and haziqah..
ni syazxerlin.. dia nanges.. dia kate result dia tak ok.. da ok laa tuu awak..
haziqah!! result kite same >,<
ardani.. kawan baek since darjah satu.. lamenye >,< 
ni qyla! ^_^
we!!! dengan kaunselor.. cikgu ramlam terbaekkk 
okey..da panjang sangat... tapi nak taip lagi nieh.. break 5 saat.. tarik nafas... hembus.. tarik nafas.. hembus.. ok.. sambung k...

balik, terus online..online fb..

my beloved uncle, wahhh.. ni supporter terhebat nie... dia da post awal awal.. dia excited lebih.. dari minggu lepas tak sabar nak tunggu 21 Mac...

for the first time, ramai yang tetibe tegor aku kat chat.. hihi.. lawak pown ade..  thanks ea semua.. :)

rase bersalah sangat kat ibu.. huwaaaa
errr.. sorry ibu and family.. saya tak dapat result yang terbaek.. sorry sangat sangat.. even ramai cakap result saya daa bagos, tapi... tak capai target saya... ni jee laa rezeki saya.. saya taw saya tak bijak.. saya tak dapat straight A's.. saya tak dapat banyak A+..ni jee yang saya mampu buat.. sorry again~

ayah!!! sorry.. ayong da buat ibu nangis sebab  result ayong.. i know that tu bukan nanges sebab happy.. sorry ayah~ :(

9 comments:

  1. cuba lagi ya. tak mahu sedih-2 :)

    ReplyDelete
  2. tapi dik. leh cuba masa continue study nanti. SPM akk pon teruk gak dulu. frust gila. tapi alhamdulillah. pas msok poly. akk ny result makin cemerlang :)

    ReplyDelete
  3. Insya allah kak...hrp2 cmtu..thanks kak :)

    ReplyDelete
  4. jgn cedih2..rezeki Allah dh tetapkn..akak dlu pun xstraight a..tp alhamdulillah dpt msuk u n result ok lps tu..so doa bnyk2 ye..minta dpt sambung bljr lg n diberikn yg terbaik:)

    ReplyDelete
  5. farah, takmau sedih2 okay ? spm is just something. banyak lagi peluang yang menanti kat luaq sana. Result aku pon biasa jaa. masa trial hari tu lagi takleh blah. huhu..

    P/S : btw, tahniah!!! thanks komen entri kimy :)

    ReplyDelete
  6. ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~:
    thanks akak.. insya Allah :)

    ReplyDelete
  7. Hakimy Zamri : insya Allah.. result hang baguihh naa (oke tak aku speaking utare :p) thniah~

    oke..you're welcome..thanks too :)

    ReplyDelete
  8. mcm mane aku bole smpai sini nih . .

    ReplyDelete