hidup Farah!!

ASSALAMUALAIKUM..

amacam title?? HAHA.. #poyo jee lebih 

actually online blog sebab nak bw.. tapi, bile online fb, tetibe touching..

before ni aku pernah letak picture ni ke haa??
why??

masing masing daa nak future study.. interview sane sini.. apply biasiswa and bla bla bla.. baru tersedar yang aku tak de pown pegi interview and tak dapat pown biasiswa..

serius aku cakap, ni semua sebab physics SPM aku dapat C.. semua macam terbantut jee nak apply semua tuh.. 1C tu laa yang jadi cacat..

classmate aku ramai jugak dapat offer future study kat oversea ; Egypt, Ireland, UK

classmate time form 3 pown macam tu gak ; Morocco, Jordan, Egypt..

serius jealous, tuu laa cita-cita aku dulu..

nak pegi Egypt, amek course Medic..

but sume hancur lebur bile physics aku dapat C.. haishh...macam mane laa physics bole dapat C? musykil aku.. =='

and one more thing yang aku tibe-tibe touching..

ternampak pic member-member Sekolah Agama Menengah Unwanus Saadah, sekolah aku time form one, two and three..

kelik utk lebih jelas
tengok result SPM diorang..(yang aku garis kan dengan kaler merah).. 7A, 8A, 9A.. perghhh.. superb!!

seriusly aku cakap, unexpected person yang dapat result gempak macam tuh.. result diorang same and lagi up daripada aku.. >,< terase bodoh sangat..

but..tengok course jugak laa kan? aku ambek science tulen agama and diorang ambek course agama jerk.. *ayat penyedap hati*

bile aku cakap aku sedih, diorang cakap..

"at least kau berani sahut cabaran nak ambek science stream.."

bile pikir balek, yup! betol tuh.. insya allah ade hikmah disebalik semua ni kan?

teringat time result keluar, ibu cakap macam ni..

"kalau kau tak pindah sekolah hari tu, tak ambek science stream and terus ambek aliran agama je, mesti kau boleh dapat 11A.."

err.. no comment.. maybe betol jugak cakap ibu.. tapi tak pe laa.. kene terima qada' and qadar Allah..

aku bangga jadi budak aliran sains agama..

budak science streams boleh score dalam subjek biology, physics and chemistry..

budak aliran agama boleh score subjek bahasa arab, syariah and al-quran as-sunnah..

but budak aliran sains agama boleh score biology, physicschemistry, bahasa arabsyariah and al-quran as-sunnah.. power an??

so?? aku bangga dengan diri aku.. peace yaww ^_^v 

okey..tu je nak merepek..agak panjang.. thanks sudi baca.. babai~

2 comments: