last hangout

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulillah.. aku daa berjaye jejak orang hilang .. siapa?? bace kat sini k --> hilang jejak

thanks kat sume yang support aku.. sehari air mate aku tak henti henti jatuh.. risau giler.. tapi alhamdulillah.. dia selamat.. :) syukur ya Allah...

now, nak cerita.. actually hari Selasa hari tu bersamaan 22 Mei 2012, aku and classmate lepak kat McD Banting #mcd jee pown.. last minute punye planning nieh..

KAA1 '10-'11 bebeh!!

biase laa.. plan kat fb dari awal tahun kowt.. nak berkumpul ramai ramai.. tapi hampeh.. last last, dapat taw sorang member aku nak pegi UTP hari Khamis.. automatik semua agree jee..

pandang sini sumee
alhamdulillah.. sambutan yang menggalakkan.. daripada 18 budak pompuan dalam kelas KAA1 tu, 12 orang yang datang.. plus 2 orang lagi ex KAA1 student #bulan Feb time form 4 diorang pindah MRSM..

err.. pompuan jee ke? erkkss.. tak lah.. ade laki.. sat ea..


nampak 4 orang mamat ensem tuh?? tuu laa diorang.. budak laki kelas aku memang sikit.. #harap maklum.. ade 4. tapi yang datang 3 jee.. #budak yang pakai spec putIh tuu ex KAA1 student.. dia pindah SBPI Rawang.. 

agak lame lepak situ.. gosip gosip jee lebih.. time da nak balek, terasa sedih pulak.. bile laa dapat kumpul ramai2 macam ni lagi kan? lepas ni diorang nak bawak haluan masing-masing.. ade yang pegi matrik, ade yang pegi UPU.. wuhhuuuu.. *nak nanges*

muke pelik
ni laa kawan aku yang nak pegi UTP.. Haziqah, best friend aku time sekolah rendah..
alhamdulillah.. dapat pown dia pegi UTP.. good luck kawan..

time da nak balek, ni jee yang tinggal.. budak laki daa balek dulu..

as a conclusion, masing masing da nak merantau.. sambung belajar.. kejar cite cite masing masing..
3 org fly ke Mesir..
and 6 orang pegi Kolej Matrikulasi Melaka.. #maseh boleh bergabung..
yang laen pegi UIA, UiTM, Politeknik Premier, Matrik..
aku?? tetap UniKL.. :)
tak kesah laa kat mane pown, insya allah semua akan berjaya.. and hope persahabatan kite kekal ea kawan kawan.. sampai bile2.. *lap air mate*

#hari kames aku hangout jugak.. tapi esok laa ak update ea.. ni da panjang sangat.. hee~~

hidup Farah!!

ASSALAMUALAIKUM..

amacam title?? HAHA.. #poyo jee lebih 

actually online blog sebab nak bw.. tapi, bile online fb, tetibe touching..

before ni aku pernah letak picture ni ke haa??
why??

masing masing daa nak future study.. interview sane sini.. apply biasiswa and bla bla bla.. baru tersedar yang aku tak de pown pegi interview and tak dapat pown biasiswa..

serius aku cakap, ni semua sebab physics SPM aku dapat C.. semua macam terbantut jee nak apply semua tuh.. 1C tu laa yang jadi cacat..

classmate aku ramai jugak dapat offer future study kat oversea ; Egypt, Ireland, UK

classmate time form 3 pown macam tu gak ; Morocco, Jordan, Egypt..

serius jealous, tuu laa cita-cita aku dulu..

nak pegi Egypt, amek course Medic..

but sume hancur lebur bile physics aku dapat C.. haishh...macam mane laa physics bole dapat C? musykil aku.. =='

and one more thing yang aku tibe-tibe touching..

ternampak pic member-member Sekolah Agama Menengah Unwanus Saadah, sekolah aku time form one, two and three..

kelik utk lebih jelas
tengok result SPM diorang..(yang aku garis kan dengan kaler merah).. 7A, 8A, 9A.. perghhh.. superb!!

seriusly aku cakap, unexpected person yang dapat result gempak macam tuh.. result diorang same and lagi up daripada aku.. >,< terase bodoh sangat..

but..tengok course jugak laa kan? aku ambek science tulen agama and diorang ambek course agama jerk.. *ayat penyedap hati*

bile aku cakap aku sedih, diorang cakap..

"at least kau berani sahut cabaran nak ambek science stream.."

bile pikir balek, yup! betol tuh.. insya allah ade hikmah disebalik semua ni kan?

teringat time result keluar, ibu cakap macam ni..

"kalau kau tak pindah sekolah hari tu, tak ambek science stream and terus ambek aliran agama je, mesti kau boleh dapat 11A.."

err.. no comment.. maybe betol jugak cakap ibu.. tapi tak pe laa.. kene terima qada' and qadar Allah..

aku bangga jadi budak aliran sains agama..

budak science streams boleh score dalam subjek biology, physics and chemistry..

budak aliran agama boleh score subjek bahasa arab, syariah and al-quran as-sunnah..

but budak aliran sains agama boleh score biology, physicschemistry, bahasa arabsyariah and al-quran as-sunnah.. power an??

so?? aku bangga dengan diri aku.. peace yaww ^_^v 

okey..tu je nak merepek..agak panjang.. thanks sudi baca.. babai~

Selamat Hari Ibu

ASSALAMUALAIKUM...

13 Mei 2012.. semua semua of course taw hari ni hari ibu kan? da ramai post kat fb and blog pasal mother's day nieh..

okey laa.. aku pown nak post jugak..

SELAMAT HARI IBU, IBU!!



walaupown kite tak rapat,
walaupown kite banyak rahsia,
walaupown kite selalu gadoh,
walaupown kite tak selalu cakap,
walaupown muke kite tak same,
walaupown kite tak banyak persamaan,

tapi tak bermakna saya tak sayang ibu,
tapi tak bermakna saya tak hormat ibu,
tapi tak bermakna saya abaikan ibu..

walau ape pown yang berlaku, saya tetap sayang ibu..
I LOVE YOU INFINITY..
Selamat Hari Ibu kepada semua ibu di seluruh dunia ^_^v