Single? Couple? Forever alone?

ASSALAMUALAIKUM

"Farah, saya nak bagitaw, saya  dah taken. tapi saya tak ready lagi nak bagitaw"

pagi pagi lagi dah buat kontroversi minah sorang nie.. gamat satu rumah bile dia bukak cerita dari bilik ke bilik.. last last, terperangkap dalam satu bilik and kena paksa mengaku.. settle satu kerja. :)

and now, officially 4 single and 4 taken.. saya? always forever alone.. huwahuwahuwahuwa

jujur saya mengaku saya ada minat someone.. tapi seriously, pada mulanye, saya memang suka main main.. i mean saya suke dia sebab dia ala ala  hotstuff yang boleh buat ramai pompuan minat kat dia.. saya admit, memule saya just nak pandang, berselisih and senyum kat dia atas sebab nak bagi pompuan pompuan lain jealous.. especially bile kawan baik saya pon ade yang minat sama.. so, best ape gadoh gadoh manje dengan dia kan? kononnyee gadoh dengan madu.. Hikhikhik


saya rase cara nie lah yang buatkan rumah nie jadi gamat setiap hari.. pegi class, carik point untuk buat dia jealous.. cakap macam macam about mamat tuhh.. and balek, jaja cerita kat dia.. fuhhhh.. bangge sekejap.. hahaha.. but percayelah.. saya rase tuu cume cara saya untuk tak bukak cerita about kenangan lepas.. better cerita yang karut marut yang dah sedia depan mate.. biarlah berangan yang best best daripada ingat benda yang menyakitkan hati macam tuhh pelissss 

tapiiii.....

errr.. bile tibe tibe saya dipertemukan dgn dia, saya rase itu lah cara yang paling baik, kan? boleh mengeratkan hubungan silaturrahim antara kami berdua..huwahuwhauwhua..

"taknak! saya taknak sama dgn dia"

hati tiba tiba memberontak.. tak taw motif utama hati tuhhh.. tapi maybe saya akan termalu sendiri bile saya admit saya suka dia even dia tak taw pape about this case.. and mungkin jugak saya akan fikir yang bukan bukan or berangan melebih lebih pasal dia bile dia dah ade depan mate.. hmm, tak mustahil bile saya kate saya memang betol betol suke dia.. ehhh??? HAHAHAHA

hmm, sekarang rase laen.. lebih lebih lagi dah terjadi satu peristiwa yang... emm.. memang saya tak nak tu  berlaku sebenarnye.. nanti buat saya lebih perasan and makin suka kat dia betol betol, bukan main main.. you get it? peace ^_^v

balik jee dari programme semalam.. AHHH!!! excited giler.. asyik review gambar jee.. and automatically saya tersenyum sorang sorang bile tengok satu gambar nie..erghh!! ape dah jadi dengan kau nie, Farah??? sampaikan ade housemate tegur...fuhh fuhh.. sumpah maluuu.. hee~~


and sampai sekarang, biler teringat kejadian semalam, tibe tibe terus tersenyum.. ahhh.. maluuuuu...macam mane saya nak hadapi semua nie esok? lusa? tulat? and hari hari mendatang? ehh?? apehal kau nak malu Farah? kau syok sendiri, okay? dia tak rase pape pon.. jangan nak perasan sangat bile dia tanya nama kau.. faham Farah sayang? okay, wat lekk jee.. hummm :)


okay, saya dah merepek.. kalau classmates bace entry nie?? huwaaa.. korang diam diam jee taw.. jangan kecoh kecoh.. jangan tanya sape mamat tuhh.. kalau nak taw, pegi siasat...HAHAHAHA...

okay, babai sume.. assalamualaikum :)

for all readers ^_*

ASSALAMUALAIKUM

ni rushing punye update.. seminggu tak berupdate.. then, tak taw pulak bile ade mase free nak update lagi..

*tarik nafas dalam dalam*

bermain dengan perasaan sendiri memang dah jadi hobi saya.. fuhhh.. dari dulu nak cuba untuk lupakan kenangan tuu.. tapi tetap tak boleh.. dah block FB, dah delete message, dah delete number.. tapi? nak clorox otak boleh tak? biar hilang number dia kat otak niee haa.. payah!

kelmarin terniat nak jadi stalker.. hemm, dia dah ada pengganti.. okay farah, tutup buku.. bila hati tak tenang, baru terfikir macam mana cara dia bile saya call.. kau maseh tak sedar lagi ke farah?

and now, saya baru tersedar.. tersedar yang saya maseh terhegeh hegeh pada orang yang tak sudi.. tersedar yang saya sayang orang yang tak sayang saya.. tersedar yang saya rindu pada orang yang dah lupekan saya..  tersedar yang saya masih berharap pada orang yang tak hargai saya... air mata mengalir tiba tiba bila terfikir semua benda tuhh

teringat kenangan silam.. ohh.. Allah cuma bagi kau pinjam kebahagiaan tuu sekejap jee Farah.. and now dia tarik kebahagiaan kau.. so, please, ini hikmahnye.. maybe inilah masanya untuk kau makin dekat dengan-Nya.. redha dan berusaha jadi hamba-Nya yang baik.. insya Allah..

penat nak fikir pasal tuu.. rase nak hilang kan semua kenangan dengan dia secepat mungkin.. yes! saya masih berusaha..
"kau kene carik pengganti dia, Farah.. barulah kau boleh lupekan dia"
tuu suggestion dari kawan saya.. tapi? ohh.. tak mungkin.. saya rela macam nie.. biarlah saya bahagia dengan orang yang betol betol sayang saya.. saya kan ada family, saya kan ada kawan kawan.. saya rasa saya tak perlukan dia lagi untuk bahagiakan saya *tunduk*

semalam, 9hb March 2013.. kepak kepak kebum kebum *bunyik kompang*

yeay!! nak tunggu abang abang kakak nak kawen, alahai.. berjanggut.. rasenye dah lame family sebelah ibu tak buat kenduri kawen.. and semalam, cousin ibu kawen.. yeay!!!
hanya gambar boleh mengungkapkan 1001 makna yang tersirat :)














saya bahagia!! bahagia hidup dengan orang yang mampu buat saya tersenyum.. bahagia bersama orang yang menyayangi saya tanpa syarat.. bahagia bersama mereka yang sentiasa menyokong saya di kala saya di bawah.. bahagia dengan insan yang penting dalam hidup saya kecuali awak.

tapi.... senyuman yang terpamer maseh mampu menyembunyikan tangisan dalam hati.. Assalamualaikum :)