My New Life

ASSALAMUALAIKUM

ya Allah.. da dekat sebulan aku tak update blog nie.. cian nye diaa.. ade sawang tak?? ade habuk tak?? okey, takde.. alhamdulillah :) da genap 2 bulan aku start my new life as mahasiswi UniKL RCMP but aku tak pernah cerite life aku kat RCMP right?

just simple introduction about RCMP.. RCMP stand for Royal College of Medicine Perak.. ROYAL weyh!! kau ade?? :p dulu name dia Kolej Perubatan Diraja Perak.. dah terang lagi bersuluh kan ade perkataan 'perubatan' tu, so, kat sini memang course course perubatan jee laa.. Farmasi, Radiografi, Fisioterapi and Nursing..

no compromise.. memang RCMP best.. hostel, housemate, roommate, lecturer, class sume bestt.. memang terbaekkkk.. susah nak explain macam mane besttt nyee hidup kat RCMP, hanya hati yang mampu mentafsirkannya *ayat geli :p*

ni gambar budak2 class aku.. tapi tak semua ade.. semuanya ade 89 orang.. 22 laki and yang lebih tuu pompuan laa.. kalau da ramai macam nie, memang takk laa aku ingat nama semua kan? muke pon macam ingat tak ingat jee..haha.. terok..terok..

ni pic dgn housemate time minggu orientasi, kat dalam feri.. ehem, kami orientasi kat Pulau Pangkor weyh.. kau ade???? *AGAINN!!* kan aku da cakap RCMP memang best.. orientasi daa macam holiday daa.. jealous please :p

1st day class.. sementare tunggu bas CIK KIAH datang, niee laa keje kitorang kat rumah :D

emm, kalau nak cite semua, memang penat laa nak taip.. lagi2 yang nak bace, memang takk laa kan.. serius memang susah nak gambarkan suasana kat RCMP.. meh datang daftar, baru taw seronoknyee RCMP.. hee~~

btw, kat sini laa aku belajar kenal dunia.. belajar berdikari, tanpa family.. yang ade, cume kawan kawan yang baru dua bulan aku kenal.. entah baek, entah tidak.. 

kat sini jugak aku belajar nak survive alone.. belajar nak jimat duet.. belajar biase kan diri kat tempat orang..

dua bulan kat  RCMP.. memang daa banyak aku belajar.. for sure, yang mane satu kawan, and yang mane satu lawan..

niee laa kawan kawan baek aku.. ni laa geng aku.. ni laa housemate aku.. ni laa roommates aku.. 

diorang banyak ajar aku.. diorang banyak tegor aku.. diorang selalu dengar problem aku.. diorang laa yang terbaekk...

Suraya, Norliana, Nur Ain, Nurelysa Sofea, Nuratira Syuhada, Nur Hilwah Hayatie, Tan Yi Jia.. 
semoga persahabatan yang baru kita bina dua bulan lepas akan terus kekal sampai bila bila..
insya Allah Jun 2015 kita sama sama graduate..
semoga lima tahun lagi kita semua akan bergelar Pharmacist.. Aminnnn.. :)

19 comments:

  1. best'y .. hhe ! :)) smoga happy slalu

    ReplyDelete
  2. moga berjaya yer dear! caiyok caiyok..

    ReplyDelete
  3. 2 bulan tinggal blog? kejap jerr tu..akak tinggal 3 bulan sebab sebuk praktikum..sekarang menganggur ok la, hari2 belek...hehe

    blajar kt unikl yea?tahun berapa?

    ReplyDelete
  4. @Cikgu Ma
    hehe..3 bulan?? alahai.,sti rindu sgt2 kan? hee~~
    wahh..tu yg best tuu dpt belek tiap2 hari..
    hari tuu farah daa puas belek hari2 7 bulan.. :)
    yup..unikl kat ipoh.. bru tahun satu.. baru masok julai ari tuu :D

    ReplyDelete
  5. ehem2. kite baru je balik pulau pangkor. ahahaha :D

    ReplyDelete
  6. seronoknya,teringat masa akan time study dolo2..hehe,study rerajin taw :)

    ReplyDelete
  7. wah, bestnyer...
    jeles3.. eyqa kat UPSI jew.. heheh

    ReplyDelete
  8. Good luck awak..semoga kejayaan milik kita semua..Ameen. :)

    ReplyDelete
  9. @Cik Eyra
    hehe...seronok kan?
    insya allah sis.. thanks :D

    ReplyDelete
  10. GIVEAWAY TERBARU ! LOMO CAMERA ? IPAD ? join sini cepat ! syarat mudah . baca dulu baru tahu

    http://fatinkedingsecret.blogspot.com/2012/09/misc-giveaway-by-fatin-fitrah-dan-aina.html

    ReplyDelete
  11. salam..nk tanye,kalu kat sne kan nnt bole minx bantuan mara dri segi pembiayaan kan...so,mara dy akn kasi biasiswa kw pnjmn...n cmne nk mhn?ke kat sne nnt bru dy promo ke?...hrp dbls ^^ TQ

    ReplyDelete
  12. @Anonymous
    waalaikumussalam..

    yup..boleh apply MARA.. mule mule tu pinjaman.. then pinjaman tuu boleh reduce jumlahnye or terus dapat biasiswa.. tapi tuu semua based on CGPA sepanjang kite study kat sane.. nk mohon tuu nanti time orientasi ade taklimat.. dia akan bgtaw semua..and kalau tak faham, bole jee tny staff kat bahagian pinjaman..btw, sy ade update entry pasal diploma farmasi unikl RCMP kat sini..

    http://rajafarah94.blogspot.com/2012/12/diploma-farmasi-unikl-rcmp.html

    harap membantu :)

    ReplyDelete
  13. k,thanx a lot..SGT mmbntu...nk tanye,b4 apply tu kte ade kne byr RM250 tu cmne nk byr b4 apply online?

    ReplyDelete
  14. @Anonymous
    no biggie :)

    about rm250..seingat saya, RM250 tu kene bayar after dah dapat surat tawaran kan? tu confirmation kta nak terima tawaran tu..

    bayar RM250 tu, kene pegi CIMB Bank.. ambik nombor, tak payah isi ape ape borang.. mase kat kaunter, bagi nama akaun and numb akaun.. ade kan nama and number akaun?

    Nama akaun : PCM Sdn. Bhd.
    No akaun : 0803-0017434-05-7

    cakap kat pegawai kaunter tu, deposit.. then bayar la RM250 tuu.. nanti dia ada bagi slip.. simpan taw slip tuu..nanti mase pendaftaran kena bawak..

    lepas tu, ade borang penerimaan tawaran kan? print then isi lengkap.. photostate slip cimb tadi tu, salinan ic, salinan sijil SPM, lepas tu pos ke UniKL RCMP ataupon hantar oniline kat www.admission.unikl.edu.my.. scan empat empat dokumen tadi tuu.. then attach kan..

    saya jawab soalan tak? bayar cepat2 ye.. sebelum tarikh yg dinyatakan dalam surat tawaran.. :)

    kalau apa apa boleh tny saya kat fb.. www.facebook.com/rajafarah94
    maybe lg cepat..kat sini saya lambat reply, kesian awak nanti :)

    ReplyDelete
  15. Hai., tumpang tanya, macam mana pemakaian semasa orientasi yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai.. orientasi pakai pakaian sukan .. :)

      Delete