kenangan UPSR 2006 :)

ASSALAMUALAIKUM

Fuhh fuhh.. last update 28 September and today 15 November.. Masya Allah.. hampir dua bulan blog terbengkalai macam tuu aje.. ehemm.. apa khabar semua? hope semua baik baik aje.. Farah dah hampir dua minggu tak sihat.. uhukk uhukk *batuk gedik* HAHA :p

okay, today, stop cerita pasal hati.. hari nie nak cerita about UPSR.. haa.. kan semalam result UPSR 2013 keluar..

Tahniah adik adik yg dapat keputusan cemerlang.. yang kurang cemerlang, boleh usaha lagi.. chill laa.. chill.. okay adik adik sayang? ;)

ambik UPSR time 2006.. dah 7 tahun berlalu.. tapi saya tak dapat 5A punn.. cerita pasal UPSR nie, banyak perkara yang terjadi time tuu..

first of all memang saya admit, saya salah seorang calon 5A kat sekolah tuu.. bangga? tak punn.. rasa takut sangat sebab pihak sekolah dah letak harapan yang tinggi kat saya.. kalau tak dapat? rase serba salah pulak..

ni nak story sikit, time tuu UPSR awal bulan September.. and 3 bulan before UPSR, ayah saya pergi mengadap Ilahi... ya Allah.. dugaan yang memangggg... hurm..

tak boleh nak bayangkan.. 12 tahun membesar memang berkepit dengan ayah.. pergi mana mana asyik dengan ayah jee... buat homework dengan ayah.. main dengan ayah.. jalan jalan dengan ayah.. semua dengan ayah laa.. memang saya rapattt sangat dengan ayah..

then, dah nak UPSR, tibe tibe ayah pergi macam tu jee..ayah pergi tanpa ada tanda-tanda awal.. memanggg... sebulan saya mogok.. sebulan saya tak pergi sekolah.. cikgu cikgu pun dah redha bila saya taknak pergi sekolah..

but, lepas tu, ibu pujuk, ibu suruh focus, nak exam, nak UPSR.. ingat arwah ayah.. buat semua nie untuk arwah ayah..

and finally..takde rezeki 5A.. cukup lah sekadar 4A 1B.. :) dapat result, teringat arwah ayah.. mintak maaf kat ayah sebab tak dapat straight A's.. but family tetap pujuk,

"kalau ayah ada lagi, ayah tetap bangga dengan anak ayah".. 

see? maybe saya calon 5A yg pertama yg tak dapat 5A.. but saya dah buat yang terbaik.. itu je yang saya mampu :) cikgu redha saya tak dapat 5A.. masih terasa kehilangan ayah time tuu ..

hee~~ bosan malam malam macam nie.. that's all cerita UPSR saya :) good night.. Assalamualaikum :)

Short Semester

ASSALAMUALAIKUM

hai! kenal saya tak? :D

Lame tak berupdate.. alahai.. hampir sebulan lepas.. yela, sekarang nie pun dah hampir tiga minggu saya start short sem.. short sem? yeah!! semua student Diploma in Pharmacy UniKL RCMP wajib ambik short sem..

yee!! i know.. bila short sem, semua akan fikir, alah.. short sem.. banyak gap.. yup! memang saya admit.. short sem just tiga subjek jee..

Pengajian Malaysia, Pengajian Islam and Career Guidance

class pon memang heaven.. jumaat no class.. tapi... assignment macam nak gilee!! fuhhh.. seriously penat.. minggu lepas tido tanpa bantal, tanpa selimut.. yang ada cuma laptop and worksheet.. 

ohh lupe.. meh nak gosip meh.. 

first day class, jumpe lecturer Pharmacy..


en. S : wahh.. awak bagus laa.. saya ada bace blog awak taw!
saya  : haahh?? *rase cuak and nak lari*
en.S : eh, sini laa.. saya nak cakap dgn awak.. cantik laa blog awak.. macam mana awak boleh dapat follower macam tu eh? kalah saya..
saya :  errrr *cuakk*
en.S : awak bagus taw.. buat entry pasal Diploma Farmasi UniKL.. awak dah kira promote UniKL taw! bagus.. awak patut dapat elaun daripada UniKL..
saya : ohh.. hee *senyum takot takot*

then, hari isnin lepas...

en.S : haa!! saya nak jumpe kamu kejap
saya : err.. kenape?
en.S : awak tulis link blog awak.. dengan kawan kawan yang ade update entry pasal Diploma Farmasi UniKL nie, lepas tu bagi kat saya.. prof S (dekan fakulti) nak baca.
saya : haaahhhh???!!! en. S.. jangan laa.. saya takut..
en S : eh, ape pulak.. bagus laa.. dean nak bace.. macam mane kamu promote UniKL.. kamu semua layak dapat certification taw!
saya : ohh okay *jantung dah dup dap dup dap lajuu giler kott*

arghhhh!! ape saya dah buat nieee??? giler laa.. dean nak bace blog saya??? fuhhh.. fuhhh.. dah laa blog nie banyak mengaruttt.. cite pasal DIA laa.. haishhh.. eh?? sape dia? ohh.. unknown.. -..-

hmmm, sabar laa Farah.. tetapkan niat kau, kau ikhlas berblogging.. nak share maklumat.. insya Allah ada hikmah di sebalik semua nie kan?? yeahh!!

okay, saya dah melalut panjang.. memandangkan lagi berapa hari je nak puasa...
saya, Raja Farah Azian binti Raja Fauzi, nak mohon maaf kepada semua andai saya ada buat kesalahan dan kesilapan terhadap awak awak and awak.. Selamat Berpuasa dan tingkatkan amal ibadah di bulan Ramadan ini.. semoga segala ibadah kita hanya kerana-Nya dan diterima oleh-Nya :) insya Allah..
Lysa. Najiha. Farah.
mereka lah diari kehidupan saya ; pendengar setia, penyimpan rahsia..
iloveyou :)

Customize Your Handphone Case : Sample

ASSALAMUALAIKUM

that's the sample for the casing.. 





















Customize Your Handphone Case

ASSALAMUALAIKUM

SORRY.. CLOSED ORDER

Nak casing / cover handphone gambar sendiri??


Back print - hardcase
© keras
© design di belakang case
© cover bahagian kiri dan kanan

 Back print - silicone
© lembut
© design di belakang case
© cover bahagian kiri, kanan, atas dan bawah

Back print - hardcase diamond frame
© keras
© design di belakang case
© design dikelilingi diamond
© cover bahagian kiri dan kanan
© available for Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy Note 3, iPhone 4 /4s, iPhone 5 / 5s

 Back print - hardcase with LED
© keras
© design di belakang case
© light when phone is vibrate
© 4 colors of light changing
© cover bahagian kiri dan kanan
© available for Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2, iPhone 4 /4s, iPhone 5 / 5s

Full print
© keras
© design di belakang dan keliling case

Flip cover
© bertutup
© design di hadapan case


click (sini) for sample

thanks a lot :)

Senarai peserta bloglist Farah Fauzi (Jun-Ogos 2013)

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah, Pencarian bloglist Farah Fauzi (Jun-Ogos 2013) dah berakhir.. bersyukur sangat ada yang sudi join.. walaupon kurang dari 20 orang, tapi bagi Farah, ni permulaan yang baik.. :)

now, Farah list kan semua link blog yang ditinggalkan kat comment box.. even still ade yang tinggalkan link blog after jam 1:00 pagi, tapi Farah masukkan jugak dalam bloglist Farah.. 



okay done! jom ramai ramai blogwalking kat semua blog kat atas nie.. Farah akan masukkan semuanya dalam bloglist Farah 1 Jun nanti..

babai.. Assalamualaikum :)

Pencarian bloglist Farah Fauzi (Jun-Ogos 2013)

**STICKY POST**
**TAMAT**
**until 1:00am 24 Mei 2013**

ASSALAMUALAIKUM

okay, saya nak buat bloglist baru, untuk bulan Jun until August 2013.. ade yang berminat? err.. terase macam takde jee.. saya bukan blogger famous.. hmm. takpe laa. cube naseb, okay? hikhik

tak perlu buat special entry.. just tinggalkan link blog di komen entry ini, okay?

pencarian bloglist berlangsung selama 24 jam.. insya Allah tamat around jam 1:00 a.m 24 Mei 2013

tak kesah la berapa banyak pon link blog, insya Allah semua akan masuk dalam bloglist saya, okay sayang?

dengan lafaz basmalah, Pencarian bloglist Farah Fauzi (Jun-Ogos 2013) bermula!

Single? Couple? Forever alone?

ASSALAMUALAIKUM

"Farah, saya nak bagitaw, saya  dah taken. tapi saya tak ready lagi nak bagitaw"

pagi pagi lagi dah buat kontroversi minah sorang nie.. gamat satu rumah bile dia bukak cerita dari bilik ke bilik.. last last, terperangkap dalam satu bilik and kena paksa mengaku.. settle satu kerja. :)

and now, officially 4 single and 4 taken.. saya? always forever alone.. huwahuwahuwahuwa

jujur saya mengaku saya ada minat someone.. tapi seriously, pada mulanye, saya memang suka main main.. i mean saya suke dia sebab dia ala ala  hotstuff yang boleh buat ramai pompuan minat kat dia.. saya admit, memule saya just nak pandang, berselisih and senyum kat dia atas sebab nak bagi pompuan pompuan lain jealous.. especially bile kawan baik saya pon ade yang minat sama.. so, best ape gadoh gadoh manje dengan dia kan? kononnyee gadoh dengan madu.. Hikhikhik


saya rase cara nie lah yang buatkan rumah nie jadi gamat setiap hari.. pegi class, carik point untuk buat dia jealous.. cakap macam macam about mamat tuhh.. and balek, jaja cerita kat dia.. fuhhhh.. bangge sekejap.. hahaha.. but percayelah.. saya rase tuu cume cara saya untuk tak bukak cerita about kenangan lepas.. better cerita yang karut marut yang dah sedia depan mate.. biarlah berangan yang best best daripada ingat benda yang menyakitkan hati macam tuhh pelissss 

tapiiii.....

errr.. bile tibe tibe saya dipertemukan dgn dia, saya rase itu lah cara yang paling baik, kan? boleh mengeratkan hubungan silaturrahim antara kami berdua..huwahuwhauwhua..

"taknak! saya taknak sama dgn dia"

hati tiba tiba memberontak.. tak taw motif utama hati tuhhh.. tapi maybe saya akan termalu sendiri bile saya admit saya suka dia even dia tak taw pape about this case.. and mungkin jugak saya akan fikir yang bukan bukan or berangan melebih lebih pasal dia bile dia dah ade depan mate.. hmm, tak mustahil bile saya kate saya memang betol betol suke dia.. ehhh??? HAHAHAHA

hmm, sekarang rase laen.. lebih lebih lagi dah terjadi satu peristiwa yang... emm.. memang saya tak nak tu  berlaku sebenarnye.. nanti buat saya lebih perasan and makin suka kat dia betol betol, bukan main main.. you get it? peace ^_^v

balik jee dari programme semalam.. AHHH!!! excited giler.. asyik review gambar jee.. and automatically saya tersenyum sorang sorang bile tengok satu gambar nie..erghh!! ape dah jadi dengan kau nie, Farah??? sampaikan ade housemate tegur...fuhh fuhh.. sumpah maluuu.. hee~~


and sampai sekarang, biler teringat kejadian semalam, tibe tibe terus tersenyum.. ahhh.. maluuuuu...macam mane saya nak hadapi semua nie esok? lusa? tulat? and hari hari mendatang? ehh?? apehal kau nak malu Farah? kau syok sendiri, okay? dia tak rase pape pon.. jangan nak perasan sangat bile dia tanya nama kau.. faham Farah sayang? okay, wat lekk jee.. hummm :)


okay, saya dah merepek.. kalau classmates bace entry nie?? huwaaa.. korang diam diam jee taw.. jangan kecoh kecoh.. jangan tanya sape mamat tuhh.. kalau nak taw, pegi siasat...HAHAHAHA...

okay, babai sume.. assalamualaikum :)

for all readers ^_*

ASSALAMUALAIKUM

ni rushing punye update.. seminggu tak berupdate.. then, tak taw pulak bile ade mase free nak update lagi..

*tarik nafas dalam dalam*

bermain dengan perasaan sendiri memang dah jadi hobi saya.. fuhhh.. dari dulu nak cuba untuk lupakan kenangan tuu.. tapi tetap tak boleh.. dah block FB, dah delete message, dah delete number.. tapi? nak clorox otak boleh tak? biar hilang number dia kat otak niee haa.. payah!

kelmarin terniat nak jadi stalker.. hemm, dia dah ada pengganti.. okay farah, tutup buku.. bila hati tak tenang, baru terfikir macam mana cara dia bile saya call.. kau maseh tak sedar lagi ke farah?

and now, saya baru tersedar.. tersedar yang saya maseh terhegeh hegeh pada orang yang tak sudi.. tersedar yang saya sayang orang yang tak sayang saya.. tersedar yang saya rindu pada orang yang dah lupekan saya..  tersedar yang saya masih berharap pada orang yang tak hargai saya... air mata mengalir tiba tiba bila terfikir semua benda tuhh

teringat kenangan silam.. ohh.. Allah cuma bagi kau pinjam kebahagiaan tuu sekejap jee Farah.. and now dia tarik kebahagiaan kau.. so, please, ini hikmahnye.. maybe inilah masanya untuk kau makin dekat dengan-Nya.. redha dan berusaha jadi hamba-Nya yang baik.. insya Allah..

penat nak fikir pasal tuu.. rase nak hilang kan semua kenangan dengan dia secepat mungkin.. yes! saya masih berusaha..
"kau kene carik pengganti dia, Farah.. barulah kau boleh lupekan dia"
tuu suggestion dari kawan saya.. tapi? ohh.. tak mungkin.. saya rela macam nie.. biarlah saya bahagia dengan orang yang betol betol sayang saya.. saya kan ada family, saya kan ada kawan kawan.. saya rasa saya tak perlukan dia lagi untuk bahagiakan saya *tunduk*

semalam, 9hb March 2013.. kepak kepak kebum kebum *bunyik kompang*

yeay!! nak tunggu abang abang kakak nak kawen, alahai.. berjanggut.. rasenye dah lame family sebelah ibu tak buat kenduri kawen.. and semalam, cousin ibu kawen.. yeay!!!
hanya gambar boleh mengungkapkan 1001 makna yang tersirat :)














saya bahagia!! bahagia hidup dengan orang yang mampu buat saya tersenyum.. bahagia bersama orang yang menyayangi saya tanpa syarat.. bahagia bersama mereka yang sentiasa menyokong saya di kala saya di bawah.. bahagia dengan insan yang penting dalam hidup saya kecuali awak.

tapi.... senyuman yang terpamer maseh mampu menyembunyikan tangisan dalam hati.. Assalamualaikum :)