tutorial : GO launcher

ASSALAMUALAIKUM

sebelum pape, mintak maaf banyak banyak..Farah tak sempat nak blogwalking.. nak reply comment pon same.. Farah bukak blog tapi tak sempat nak respond.. and now, tengok title laa kan? ni kesinambungan entry semalam --> phone bertukar wajah.. 

Farah memang tak pandai nak ajar or buat tuto nie.. but i will try my best, okay? hikhik..

*farah printscreen and edit kat phone, kalau tak faham boleh tanye eh? :D*

install go launcher :
 


cara tukar theme

1) bukak PlayStore
 
 
 


okay, that's all for GO Launcher :)

actually, untuk keyboard, dialpad, contacts semuaa tuu kene install lain..  tapi caranyee same jee dgn GO Launcher..

install GO Keyboard
 



tukar kepada theme lain

1)click Play Store
 
 
 
 

donee!! fuhh.. penat den.. *harap harap ade yg faham..* 

okay, utk yg lain lain tuh, just search application kat bawah nie, okay?


just type GO SMS Pro, GO Locker, GO Dialer EX, GO Contacts EX kat Play Store.. caranyee same jee dgn install GO Launcher and GO Keyboard tadi, okay? :)

lastly,


name font tuu Rosemary.. tapi sorry, Farah tak taw kat mane nak install sebab font tuu memang dah ade dalam phone nie..

okay, stop here..assalamualaikum :)
esok Farah dah gerak balik Ipoh, 14hb daftar utk sem 2.. Farah mintak maaf kalau selama bergelar blogger nie, Farah ade buat salah or tersakitkan hati blogger yang lain... sorry sangat.. emm, doakan Farah dapat perform well dalam sem 2 eh? thanks! ;)

18 comments:

  1. owh thank2.. ena dah ade setting Go.Launcher ni.. so kena ikut step seterusnya.. mekaceh share!!!! suka2

    ReplyDelete
  2. @✿A I N A A✿
    most welcome sis.. harap harap menjadi.. kalau ade ape ape, tny laa eh :)

    ReplyDelete
  3. Nice :) Tapi, Lia pakai corby jer. Kalau tukar theme boleh. Kalau font Lia takthu.. Huhu. Btw, comellll sesangat :)

    ReplyDelete
  4. @♥ Lia Abdillah ♥
    thanks.. kalau play store available for android.. so, selalu kalau GO Launcher nie.. penggune android laa yg buat :)

    ReplyDelete
  5. best nyee! agak2 kalau samsung yg galaxy y punye bole buat tak? nak try ni :3

    ReplyDelete
  6. @Meera Ishak
    best!!! galaxy y android ke eh? kalau android, boleh laa.. kalau ade play store, boleh laa try :)

    ReplyDelete
  7. perkongsian yg bagus ni farah... tp jaa guna henpon nokia cikai jer..huwaaa...

    ReplyDelete
  8. @jaakechik
    thanks kak.. atas pemintaan ramai..farah just kongsi ape yg farah taw.. hikhik :)

    ReplyDelete
  9. nice sharing ! :)

    untuk font :

    download fontimizer SP .

    lepas dah download tuu , pilih lah font Rosebeerry tuu :) tapi kena tengok betul betul lah sebab banyak jenis font ada .

    harap dpt membantu :)

    ReplyDelete
  10. dulu hanna rahin tuka2 themes nie sume, skag?ohh, sngt malas ! hahaha :D

    ReplyDelete
  11. rindu nk jnguk sni..rindu farah:) akak pun lama dh xon9 sjak smbung bljr..pnat..huhu..
    btw, go launcher mmg cntik..akk pun dh guna n bnyk kali tukar theme..hehe..tp blh buat hp jd brat..hoho

    ReplyDelete
  12. @Hanna Nabiella
    eh? hihihi..biase laa tuu..memulee jee excited..

    ReplyDelete
  13. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~
    hehe..biase laalife as student kan?? hehe.. btol tuhh.. tp comel jee..hehe

    ReplyDelete